Cupcake (NL)

Deze maand werken we opnieuw samen met de Stichting Alzheimer Onderzoek
om duizenden cupcakes te bakken voor het goede doel.

Jij kan ons daarbij helpen!

SMULLEN

Bestel onze heerlijke cupcakes. Voor al je vrienden en familie, de kinderen, de buren, of gewoon voor jezelf!

1 cupcake = 2.5 €

Bestel er zoveel je wil!

Voor elke verkochte cupcake, doet VIB er nog eens €1 bovenop!

VERKOOP

We verkopen cupcakes bij verschillende gelegenheden op ons departement. Scroll naar beneden voor een overzicht van waar en wanneer je onze heerlijke cupcakes kan kopen. Wil je ons helpen bij de verkoop op Leuvense markten? Super tof! Geef hier je beschikbaarheid aan.

DONEER

Ben je allergisch aan cupcakes of lust je ze niet? Of op dieet? Geen zorgen, we kunnen je hulp nog steeds gebruiken!

Doneer een bedrag naar keuze aan de Stichting Alzheimer Onderzoek via BE83 0017 5620 5915
(vermeld 'VIB cupcake' - giften van 40€ of meer zijn fiscaal aftrekbaar)


 

In beeld

In de pers

Bart De Strooper was te gast bij Nieuwe Feiten (Radio 1) om te praten over Alzheimer Onderzoek en de cupcake actie! Herbeluister het interview hier.

Bedankt!

We willen alvast alle helpende handen bedanken. Onze cupcake verkoop is een echt teamwerk van vele vrijwilligers. Bedankt allemaal!

Dankzij Ace Packaging in Webbekom kunnen we op de markt onze cupcakes meegeven in stevige taartdozen.

We willen ook VIB speciaal bedanken. Voor elke verkochte cupcake, doen zij er nog eens 1€ bovenop! Zo kunnen we een nog groter bedrag inzamelen.


 

Veel gestelde vragen

Waar en wanneer kan ik cupcakes kopen?

Elke maandag kunnen bestelde cupcakes opgehaald worden aan het VIB-KU Leuven Centrum voor Hersenonderzoek (Gasthuisberg O&N4, 6de verdieping).

We verkopen ook cupcakes op de volgende markten in het Leuvense: 

  • Zondag 4 sept op het Van Arenbergplein in Heverlee (voormiddag)
  • Zaterdag 9 sept in de Brusselsestraat in Leuven (de hele dag)
  • Zaterdag 23 sept in de Brusselsestraat in Leuven (de hele dag)

We verkopen ook cupcakes na afloop van verschillende lezingen aan ons departement. Meer info volgt!

  • Donderdag 14 sept om 17u tegenover het O&N4 auditorium, na de lezing van Silvio Rizzoli
  • Donderdag 28 sept om 15u30 tegenover het O&N4 auditorium, na de lezing van Jeff Lichtman

=> Woon of werk je niet in Leuven? Geef ons een seintje en we gaan op zoek naar een manier op de cupcakes tot bij jou te krijgen.

Waarom cupcakes verkopen?

De ziekte van Alzheimer is één van de belangrijkste oorzaken van dementie. In België leven naar schatting zo’n 130.000 mensen met de diagnose van Alzheimer, hoewel omwille van het grote taboe het werkelijke cijfer allicht nog veel hoger ligt. Geheugenverlies en andere symptomen van de ziekte zijn het gevolg van een jarenlange aftakeling van de hersenen. De Stichting Alzheimer Onderzoek investeerde de afgelopen 20 jaar meer dan 10 miljoen euro in onderzoeksprojecten rond de ziekte van Alzheimer en andere dementies. 

Naar aanleiding van Wereld Alzheimer Dag op 21 september heeft de stichting de hele maand september uitgeroepen tot cupcake maand. Ze roept iedereen op om cupcakes te bakken ten voordele van onderzoek. Wij nemen deel om het belangrijke werk van de Stichting Alzheimer Onderzoek te ondersteunen. Zijn financierden ook al verschillende projecten aan ons centrum.

We willen niet alleen geld inzamelen, maar ook het taboe rond dementie verbreken. Met deze actie onderstrepen we de nood aan meer middelen voor onderzoek en geven we hoop aan de duizenden mensen die op ons rekenen om de ziekte van Alzheimer steeds beter te doorgronden, zodat we ze op termijn kunnen voorkomen of genezen.

Waar gaat het geld naartoe?

De volledige opbrengst gaat rechstreeks naar de Stichting Alzheimer Onderzoek, een Belgische non-profit organisatie die onderzoekers aan Belgische universiteiten en onderzoekscentra ondersteund. Neem een kijkje op de website van de stichting voor meer informatie

X